Page content

article content

10 gewoontes die leiden tot meer energie en geluk

Gewoontes, soms lastig aan te leren maar eenmaal aangeleerd gemakkelijk om vol te houden!

Een mens is een gewoontedier. En de gewoontes die je hebt zijn van grote invloed op wat voor leven je hebt. Sommige gewoontes leiden tot minder energie (te weinig slapen, ongezond eten, te hard werken) en sommige gewoontes leiden tot meer energie, gewoontes die ervoor zorgen dat je je goed voelt. Over die laatste gewoontes gaat dit artikel.

Omdat een mens een gewoontedier is is het handig om na te denken over welke gewoontes goed zijn voor je. Als je een gewoonte eenmaal hebt aangeleerd vraagt het weinig energie om die gewoonte vol te houden. Net als tandenpoetsen, dat kost toch heel weinig moeite om te doen? En vergeet je het wel eens? Ik niet, want het is een gewoonte!

Om je aan het denken te zetten welke gewoontes jij kunt ontwikkelen om meer energie en geluk te hebben in je leven hieronder een lijst van gewoontes die voor mij werkt:

10 gewoonten die voor mij leiden tot meer energie en geluk:

 1. Elke dag mediteren, zodat ik het contact voel metMediteren mezelf en de wereld om me heen. Ik voel dan beter wat goed voor me werkt en wat niet. Ik neem beter waar wanneer ik over mijn eigen grenzen heenga en wat mijn emoties zijn. Bovendien zorgt het ervoor dat ik overzicht behoud en overzicht heb ik nodig om te bepalen welke koers ik wil varen in mijn leven. Mediteren geeft me helderheid en focus!
 2. Elke dag mijn successen opschrijven, zodat ik makkelijker meer successen kan creëren. Waar je je op focust groeit, dus als ik me extra bewust ben van de successen die ik al heb, mezelf daar complimentjes voor geef, zal ik gemakkelijker nog meer successen creëren.
 3. Elke dag opschrijven waar ik dankbaar voor ben, zodat ik makkelijker meer dingen kan creëren waar ik dankbaar voor ben. Hier geldt hetzelfde als bij de vorige gewoonte: waar je je op focust groeit.
 4. 100% verantwoordelijkheid nemen. Als ik met mijn vinger naar een ander wijs (me als slachtoffer opstel), mezelf daarvan bewustzijn en bedenken wat ik zelf kan doen om deze situatie te veranderen. Als ik me opstel als slachtoffer geef ik de ander de macht. Maar als ik bedenk wat ik kan doen om de situatie te veranderen pak ik de macht weer terug.
 5. Oefenen om mededogen en compassie te hebben met iedereen. Help 1Door het mediteren wordt je je meer bewust van je gedachten. En als ik veroordelende gedachten heb kan ik die vervangen door compassie en mededogen. En dat helpt om ook wat aardiger te zijn naar mezelf.
 6. Met mijn doelen bezig zijn zodat ik creëer wat ik wil. Je doelen formuleren en regelmatig bekijken welke acties je doet om je doelen te bereiken is nodig om daadwerkelijke veranderingen te krijgen.
 7. Successen vieren en als ik daar grote stappen voor heb moeten zetten mezelf belonen.
  Als ik dit niet doe dan vind ik een heleboel acties die ik doe vanzelfsprekend. Het is belangrijk jezelf te belonen en je bewust te zijn van alle acties en successen die je hebt. Het vieren van je successen zorgt ervoor dat je nog gemotiveerder raakt om meer successen te krijgen. Dan zal je makkelijker uit je comfort zone stappen omdat je beloont zult worden, door jezelf!
 8. Mijn eigen grenzen respecteren. Vroeger ging ik veel over mijn grenzen heen, altijd nog een stapje meer. Dat leverde op dat ik steeds minder energie had. Je lichaam geeft heel goed aan wanneer je over een grens heengaat. Het kan zijn dat je moet leren weer beter naar je lichaam te luisteren.
 9. Regelmatig iets weggeven zonder er iets voor terug te verwachten.Life Coach Ik bedenk dan acties zoals naar een ziekenhuis gaan en speelgoed geven aan de kinderafdeling. Het is heel simpel want je hoeft het niet groot te maken. Maar het effect is enorm! Hoe goed je je kunt voelen als je zoiets hebt gedaan… Dat moet je eigenlijk zelf ervaren!
 10. Denken in mogelijkheden. Wanneer je een probleem hebt zijn er altijd mogelijkheden te ontdekken. Je kunt jezelf daarin oefenen door te leren jezelf de juiste vragen te stellen. Deze gewoonte is enorm waardevol want als je goed problemen kunt oplossen dan zijn er nauwelijks nog limits!

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer gewoontes die leiden naar meer energie en geluk. Heb jij ideeën?
Welke gewoontes helpen jou om meer energie en geluk te hebben? Je kunt daarmee de andere lezers van dit artikel helpen!

Laat in het commentaarveld hieronder jouw tips en ideeën achter.

 

Comment Section

2 reacties op “10 gewoontes die leiden tot meer energie en geluk


Door Iris op 23 juni 2016

Goed artikel, bedankt.


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.