Page content

article content

20 tips voor meer energie, kom in de positieve spiraal!

Meer energie heeft een grote invloed op hoe jij jouw leven ervaart en welke uitdagingen je aan kunt.

Wanneer jij meer energie hebt kun je gemakkelijker uitdagingen aan, waardoor je je beter zult voelen. Het is eigenlijk vanzelfsprekend. Jij kunt, onafhankelijk van waar je nu staat en hoe hoog jouw energieniveau nu is, je energie verhogen.

Meer energie zorgt ervoor dat je je beter voelt, waardoor dingen gemakkelijker gaan. Als dingen gemakkelijker gaan krijg je meer zelfvertrouwen waardoor je meer energie hebt om nieuwe uitdagingen aan te gaan… Kortom: de positieve spiraal!

20 Tips voor meer energie:

 1. Begin de dag met een dansje… Dit is misschien vreemd voor sommigen, maar levert dit echt heel veel energie op. Zet als je wakker wordt leuke dansmuziek op en laat jezelf even lekker gaan. Gegarandeerd dat je meer energie krijgt!
 2. Train jezelf om positief te denken. Je kunt bij elke situatie bedenken wat jij aan deze situatie hebt. Ook van negatieve situaties kun je bijna altijd wel wat leren. En een positieve mindset zorgt ervoor dat je zaken gemakkelijker van een andere (positieve) kant bekijkt. Daardoor maak je gemakkelijker stappen in je leven.
 3. Denk in mogelijkheden.  Als je leert om te denken in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden levert dat veel energie op. Je zult gemakkelijker vooruitgang boeken waardoor je weer meer energie krijgt.
 4. Mediteer elke dag. Bij meditatie komen, net als bij sporten, allerlei stoffen vrij in je lichaam die zorgen voor meer energie en een betere gezondheid. Bovendien zorgt meditatie ervoor dat je overzicht krijgt en meer contact hebt met je gevoel.
 5. Doe leuke dingen! Voor de hand liggend, maar toch… We zijn vaak te veel bezig met nuttig zijn Coach - energieen vergeten wel eens dat ergens van genieten ons beter in staat stelt om die nuttige taken te doen. Het is soms heel nuttig om niet zo nuttig bezig te zijn!
 6. Realiseer je dromen. Je hebt niet voor niets dromen en verlangens. Het blijkt dat mensen veel meer spijt hebben van dingen die ze niet hebben gedaan dan dingen die ze wel hebben gedaan. Dus zorg dat je de dingen op je verlanglijstje ook echt doet!
 7. Spreek je mening uit. Mensen laten weten wat jouw mening is zorgt ervoor dat mensen je beter leren kennen. Als mensen je beter leren kennen zal de kwaliteit van je relaties hoger worden, waardoor je meer energie krijgt van je relaties en vriendschappen.
 8. Laat je oordelen los. Het veroordelen van jezelf of anderen levert echt niets op. Juist het loslaten van die oordelen geeft je ruimte om te veranderen.
 9. Vertrouw op je intuïtie. Met je intuïtie kun je veel betere keuzes maken dan met je denken. Het kan zijn dat je niet weet hoe je kunt luisteren naar je intuïtie, of dat je een beetje doof bent geworden voor je intuïtie, maar je intuïtie weet wat je de juiste beslissingen zijn voor jou. En de juiste beslissingen leveren altijd meer energie.
 10. Houdt je aan je afspraken met jezelf. Dit vinden de meeste mensen een lastige. Afspraken met anderen zijn vaak veel belangrijker dan die met onszelf. Maar als je de afspraken met jezelf schendt wordt het vertrouwen dat jij hebt in jezelf hebt geschonden en dat kost je veel energie.
 11. Neem afscheid van mensen die je veel energie kosten. Het is soms moeilijk om afscheid te nemen, maar als vriendschappen of relaties je al langere tijd geen energie geven is er iets mis. Je kunt kijken of je het op kunt lossen door een openhartig gesprek, of je kunt afscheid nemen.
 12. Zorg voor genoeg slaap. Het blijkt genetisch vast te liggen dat het merendeel van de mensen toch echt minimaal 7 uur slaap nodig heeft. Je presteert dan beter!
 13. Neem voldoende pauzes. Veel mensen gaan de hele dag maar door, maar je hebt soms even rust nodig om je te kunnen concentreren. Van jezelf vragen om je 8 uur per dag achter elkaar te concentreren is niet realistisch.
 14. Oefen jezelf om dankbaar te zijn. Dit kun je doen door elke dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Probeer het maar eens, en je zult merken dat je energie omhoog gaat!
 15. Geef jezelf complimentjes! We zijn vaak erg kritisch naar onszelf en zijn ons te weinig bewust van wat we allemaal goed doen. Denk je eens in dat je tegen een vriendin zo kritisch bent als tegen jezelf… Waarschijnlijk duurt de vriendschap dan niet zo lang! De waardering en complimentjes die anderen van je nodig hebben kun je ook aan jezelf geven.
 16. Help 1Verzin leuke weggeef acties. Als je geeft krijg je vaak heel veel energie. Ik ga soms naar een kinderafdeling in een ziekenhuis om wat cadeautjes voor de kinderen te geven. Dat geeft me zo veel energie!!! Je kunt ook complimentjes weggeven of knuffels… Het hoeft niet altijd geld te kosten, maar geven voelt goed.
 17. Ga nieuwe uitdagingen aan. In je comfort-zone blijven en steeds hetzelfde doen geeft weinig energie, maar je onzekerheden overwinnen en nieuwe dingen doen zorgt ervoor dat je weer voelt dat je leeft!
 18. Doe eens een verwendag voor jezelf. Doe je dat wel eens? Een dag die jij helemaal mag invullen om jezelf te verwennen? Helemaal alleen voor jezelf? Echt belangrijk om je batterij weer op te laden.
 19. Geef je grenzen beter aan. Vaak zijn we bang om afgewezen te worden als we aangeven iets niet te willen. Maar als je te veel dingen doet die je niet wilt is dat slecht voor je en het kost je veel energie. je zult merken dat als je beter je grenzen aangeeft mensen je zullen waarderen en respecteren i.p.v. afwijzen.
 20. Ontwikkel jezelf. Bezig zijn om nieuwe dingen te leren geeft energie, mits het zaken zijn die je interesseren. Je kunt een opleiding of cursus doen, maar ook boeken lezen over bovenstaande onderwerpen geeft mij altijd veel energie!

Heb jij nog meer tips voor meer energie? Help de andere lezers van dit blog met jouw tips!

Laat in het commentaarveld hieronder jouw tips voor meer energie achter.

Comment Section

2 reacties op “20 tips voor meer energie, kom in de positieve spiraal!


Door Richard op 1 juni 2016

Bedankt voor de tips. Ik heb mijzelf aan een aantal zaken gecommitteerd. Iedere keer als ok deze beloftes aan mijzelf houdt ga ik mezelf een compliment geven. Ben benieuwd naar het effect.


Door Baukje Westerlaken op 2 juni 2016

Hallo Richard, wat goed dat je dit aan jezelf hebt beloofd! Let wel: de beloftes aan jezelf zijn erg belangrijk om je aan te houden. Hou je me op de hoogte van je ervaringen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.