Page content

Coaching levert echt betere resultaten!

article content

Coaching levert echt betere resultaten!

Kosten-baten analyse van coaching: Return of investment is 180%!!!

De meest zinvolle investering is de investering in jezelf. Want die investering zul je nooit verliezen.

Een onderzoek, gedaan door Louis Dell, executive coach en counselor bij KPMG en Rob van Tulder, hoogleraar Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, toont aan dat coaching echt loont.

Uit een interview met Louis Dell:

“Ruim 160 leidinggevenden die hebben deelgenomen aan een coachingstraject hebben hun ervaringen gedeeld. Uit hun reacties komt naar voren dat bijna 70% de gesprekken een goede investering heeft gevonden. Zij constateren een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, een betere relatie met de collega’s, meer zelfinzicht en het effectiever behalen van de doelen”. (…)

“Maar allemaal zeggen ze dat als zij een kosten-batenanalyse maken van het coachingstraject, dat de Return of Investment maar liefst 180% is. “Dat betekent dat voor elke euro die een bedrijf in executive coaching investeert, de organisatie niet minder dan €1,80 terug krijgt. Als dat geen goede investering is, weet ik het ook niet meer”, zegt Dell lachend.”

Winst van coaching:

  1. Hogere productiviteit

  2. Minder ziekteverzuim

  3. Betere relaties met collega’s

  4. Meer zelfinzicht

  5. Effectiever behalen van doelen

Kijk naar de succesvolle mensen in onze maatschappij, bijna zonder uitzonderingcoaching-grafiek2 hebben ze een coach, of worden ze begeleid om het meeste uit zichzelf te halen.

Een coach gaat met jou kijken naar wat jouw zwakste schakel is. Wat is hetgeen dat jou tegen houdt om optimaal te presteren?

Vervolgens ga je aan het werk om die zwakste schakel te versterken. Als je dat doet betekent dat automatisch dat jouw sterke schakels beter kunnen functioneren, je zult beter kunnen presteren.

Nu mijn vraag aan jou:

Welke investeringen die jij in jezelf hebt gedaan hebben zich dubbel en dwars terug betaald?

Deel je inzichten en tips over wat bij jou goed gewerkt heeft in het commentaarveld hieronder.

Comment Section

0 reacties op “Coaching levert echt betere resultaten!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.