Page content

De eerste keer is altijd eng…

article content

De eerste keer is altijd eng…

Mijn eerste videolog….. oefff wat eng!

De eerste keer dat je iets doet is altijd eng. Vandaag laat ik je mijn eerste videolog zien. Dit is als een blog artikel maar dan op video.

Mijn eerste keer waarin ik laat zien hoe ik mijn angst voor die eerste keer overwin.

 

Ik zou het erg leuk vinden als je reageert!

Wat vind je van deze video? Heb je iets aan de tips?

En heb je zelf een mooi verhaal hoe jij een eerste keer iets deed en de angst daarbij hebt overwonnen?

Deel in het commentaarveld hieronder jouw tips en verhalen.

Comment Section

11 reacties op “De eerste keer is altijd eng…


Door Monique de Nijs op 9 oktober 2014

Oh oké, dit was ook de eerste keer dat ik reageerde op een weblog 🙂 en ik zie dat ik hier ook mijn reactie had kunnen plaatsten ipv via facebook. Dat was weer leerzaam 🙂
X Monique


Door Monique de Nijs op 9 oktober 2014

Oeps en nu zie ik zelfs dat mijn eerste reactie via facebook 2x is geplaatst. Dat ligt ongetwijfeld aan mij. Zo en nu stop ik met de website volkalken. X Monique


Door Niels op 9 oktober 2014

Hoi Baukje,

het was erg leuk en nuttig om te merken dat je zelf tijdens je filmpje door had dat het allemaal eigenlijk prima gaat en dat je uitstel eigenlijk voor niets is geweest.

het was nuttig om te zien
Niels


Door Joke op 9 oktober 2014

Ha Baukje,
Leuk!
Ik zag dat je wat gespannen was, maar ja, wat wil je ook, zit je tegen een apparaatje te praten waar je een knopje van in moet drukken, dat is geen menselijk contact en je krijgt dus ook geen feedback van dat kastje. Heb je net iets verteld komt er niks terug! mijn voicemail inspreken was al spannend, mijn naam kwam zeer onnatuurlijk over. (voor mij dan, een ander merkt daar waarschijnlijk niks van),.
Leerzaam zeker. dat uitstellen is mij zeer bekend. Ik vind wedstrijden voor de volleybal fluiten zeer eng (ze trekken me van de stoel, gaan schreeuwen en commentaar leveren als ik een foute beslissing neem en daarnaast wil ik het zo goed mogelijk doen dat ik altijd overgeconcentreerd zit te kijken of de bal in of uit was etc.) Tot op heden is er behalve een boze blik of protestje niks gebeurd. Het blijft geen lolletje, echter het MOET binnen onze club dussss. Maar met jouw tip, vaker doen, ga ik zeker aan de slag.
En ik blijf je volgen 😉


Door Baukje Westerlaken op 10 oktober 2014

Ha Monique, Niels en Joke, Dank jullie voor de reacties! Ja het was best eng en ik was gespannen. Maar ik heb het gedaan! Ik was zo blij met mezelf, met de overwinning op mezelf. Dat gevoel was zo fijn dat het meer dan opwoog (is dat een werkwoord?) tegen het enge van de eerste keer. Je kunt in je onzekerheid, of uitstel blijven… of je kunt jezelf overwinnen en dat fijne gevoel krijgen. Ik kies voor het laatste


Door Monique op 14 oktober 2014

He Jaaa Baukje, dit is echt een nuttige en zinvolle blog…over de eerste keer iets doen. En zo herkenbaar. Juist ook nu jij jouw eerste video-blog- keer met ons deelt, dit laat zien dat het goed is. Dat het niet direct perfect hoeft te zijn. Juist als je dit gewoon doet kan je verder komen en leren van de voorgaande keren. Wij hebben het in onze sessies ook over dit thema gehad en ja het werkt echt. Uitstelgedrag, opschrijven waar je zo bang voor bent en wat het ergste is dat je kan overkomen. Kan ik ermee leven? Om dit nu jou zo te horen en zien zeggen in deze voor jou eerste (keer) videoblog, maakt het weer zo klaar als een klontje. En beelden zeggen zoveel meer dan alleen geschreven woorden. Dromen worden werkelijkheid. Dank dat je dit wil delen.


Door Baukje Westerlaken op 15 oktober 2014

Ja Monique, dit is iets waar eigenlijk iedereen wel mee kampt. Fijn dat het opnieuw klare klontjes voor je oplevert!


Door Alwin op 14 oktober 2014

Ha die Baukje. Erg mooi en dapper van je om je zo kwetsbaar op te stellen, maar je doet het toch maar. Compliment !!. Je komt voor mij niet zo gespannen over als dat je misschien was. Je tekst is helder, sterk en bondig.
De neiging om dingen uit te stellen en allerlei redenen te bedenken om nog maar even te wachten is voor mij heel herkenbaar. Ik doe dat zelf ook regelmatig. Als ik anderen help kan ik wel daadkrachtig zijn en mensen stimuleren om in aktie te komen, maar als het om mijzelf gaat, ho maar. Jouw tip om het maar gewoon te gaan doen is voor mij heel verhelderend. Ik heb er veel aan. Dank.
Liefs, ALWIN xx


Door Baukje Westerlaken op 15 oktober 2014

Hallo Alwin, wat goed dat je herkent dat je vooral als je iets voor jezelf wilt doen je uitstel gedrag vertoont. Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn als je voor jezelf ook in actie gaat komen?


Door Fiona op 16 oktober 2014

Hoi Baukje,
bedankt voor je videolog! Erg leuk, interessant en toepasbaar. Als je een tweede videolog hebt gemaakt, dan mag je mij zeker op de lijst zetten!

Groetjes Fiona


Door Baukje Westerlaken op 17 oktober 2014

Hallo Fiona, dank je voor de complimenten. Ik zal je op de lijst zetten!
Groet, Baukje

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.