Page content

Druk, druk, druk…. maar te weinig resultaat? Deel 3

article content

Druk, druk, druk…. maar te weinig resultaat? Deel 3

Ken je dat? Dat je een hele dag druk bent geweest, maar niet de resultaten haalt die je zou willen behalen? Ben je van hot naar her aan het rennen, maar heb je het gevoel dat je maar weinig vooruitkomt?

In deze artikelenreeks wil ik je het recept voor verandering geven, op welk vlak dan ook. Elk artikel gaat over een ingrediënt dat je nodig hebt om de door jou gewenste verandering werkelijk te krijgen.

In Recept voor verandering, Deel 1  heb ik je laten zien hoe de DRIVE ontwikkelt die nodig is om stappen te gaan zetten. In Wie vervult jouw wensen?Deel 2 heb ik uitgelegd HOE je erachter kunt komen wat jouw doel is. In dit artikel gaat het over de uitvoering:

Hoe kun je effectief werken en vooruitgang boeken zodat je je doelen haalt?

Maak een plan! 

Duhhhh…. denk je nu misschien, maak een plan, hoe simpel kan het zijn!  Maar veel mensen (inclusief mezelf, ahum) beginnen gewoon ergens en raken dan onderweg het pad kwijt, zien door de bomen het bos niet meer… Of ze beginnen niet omdat ze geen plan hebben.

Hoe maak je een plan?

Misschien heb je wel erg veel haast… want je hebt het zo druk… Bedenk dan dat het maken van een goed plan wat tijd vergt. En dat die investering zich terug gaat betalen omdat je na het maken van het plan veel beter weet wat je gaat doen en in welke volgorde het handig is.

ACTIES

  1. Maak een lijst met de grote stappen die je denkt te moeten maken om jouw doel te behalen. Wat mij helpt is een horizontale lijn op papier te zetten, links aan het begin van de lijn een kruisje met NU erbij te zetten, en rechts aan het einde van de lijn mijn doel. Vervolgens kijk ik dan of ik de grote stappen kan bedenken die leiden naar mijn doel. Dit zijn de projecten die ik allemaal moet doen om naar mijn grotere doel toe te werken.
  2. Zet deze projecten in volgorde. Bedenk goed wat eerst gedaan moet worden en wat een handige volgorde is.
  3. Maak per project een lijst met alle acties, ideeën en vragen die je hebt aangaande dat project. Zet alles erop! Kleine zaken, grote zaken, maak geen onderscheid. Belangrijk is om eerst zo veel mogelijk losse gedachten en ideeën te verzamelen en ze pas daarna in de projecten onder te brengen.
  4. Maak per project een onderverdeling in acties, ideeën en vragen die je hebt. De onderverdeling helpt je om te kijken welke acties je al weet, welke zaken je uit te zoeken hebt en welke ideeën je wilt bekijken om te zien wat het beste werkt.
  5. Besluit om je eerst te richten op het eerste project. Om dit te laten werken is het nodig dat je met 1 project tegelijkertijd bezig bent, niet meerdere! Als je tussentijds gedachten of oplossingen hebt bedacht voor de andere projecten, parkeer die dan bij die andere projecten. Zo kun je al je ideeën en oplossingen gebruiken, maar tegelijkertijd je focus behouden. 
  6. Houdt je perfectionisme in toom en ga aan de slag! Alleen van het eerst volgende project is het belangrijk zoveel mogelijk acties en uitgewerkte ideeën te hebben. De inhoud van de projecten die daarop volgen zal duidelijker worden naarmate je vordert met het project waar je nu mee bezig bent. Je kunt niet je hele project uitgeschreven hebben en alles erover weten voor je in actie gaat komen. Want, als je denkt dat dat mogelijk is, zul je nooit in actie komen…

Als je dit plan hebt gemaakt, is het nodig dat je gefocust blijft werken aan je plan en project na project uitvoert. En omdat focus vaak moeilijk is, zeker met alle onderbrekingen die de huidige tijd met zich meebrengt, in het volgende artikel 8 tips om je te helpen je focus te behouden.

Ik ben erg benieuwd of jij nog andere tips hebt wat betreft het planmatig werken, of het behouden van je focus. Zijn er bepaalde programma’s die goed voor je werken? Of heb jij een andere manier van plannen?

Wil je mij en de andere lezers van dit blog helpen? Deel dan in het commentaarveld hieronder jouw tips!

 

Comment Section

0 reacties op “Druk, druk, druk…. maar te weinig resultaat? Deel 3

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.