Page content

article content

Haast is meestal contra-productief!

Haastige spoed, zelden goed…?

Haast hebben, haast om nu toch eindelijk een goede keuze te maken, eindelijk echt eens op het juiste gewicht te zijn, eindelijk eens het succes te hebben dat je zo wenst… Wie kent die haast niet?

Ikke wel hoor… Ongeduld is my middle name… Alleen heb ik gemerkt dat ongeduld en haast mijn vooruitgang eerder tegenhouden dan versnellen.

Hoe komt het dat haast en ongeduld niet helpen?

Je kunt het proces van verlangen naar manifestatie vergelijken met klein-plantjeeen zaadje dat de grond in gaat. Vervolgens heeft dat zaadje tijd nodig om te kiemen, een kiemplantje te worden, worteltjes te laten groeien, met z’n kopje boven de grond te komen, eerste blaadjes… etc.

En al dat voorwerk is NODIG om uiteindelijk bloemen en vruchten af te werpen.

Als ik heel eerlijk ben: ik heb in m’n eigen tuin wel eens zaadjes en bollen uitgegraven omdat ik dacht dat ze het niet deden… Om er dan achter te komen dat ze het prima deden, maar dat ik alleen te ongeduldig was!

In de natuur is het heel logisch dat alles z’n tijd heeft. In de natuur is het logisch dat het kiemplantje niet in de winter kiemt, maar in het voorjaar…

Dat is net zo bij het proces van verlangen naar manifestatie! Er is voor alles een juiste tijd.

Hoe kom je erachter wat de juiste timing is?

Dat is eigenlijk heel simpel! Je gevoel vertelt je dat het de juiste tijd is om in actie te komen. Wanneer je inspiratie voelt om een actie te doen, dan is het de tijd!

Ja maar Baukje… (denk je nu misschien…) “Ik voel niet zo veel inspiratie!”

Dan kan het zijn dat je alleen maar denkt aan hele grote stappen en acties. Misschien heb je wel inspiratie om iemand te bellen? Om op internet iets op te zoeken? Of wellicht heb je inspiratie om een boswandeling te doen of een boek te lezen?Kleine stapjes

Want al deze acties kunnen een klein stapje zijn  in het proces om je verlangens te verwezenlijken! Echt! Babystapjes zijn stapjes die je zet die BLIJVEND zijn!

Als je zo’n proces in z’n geheel bekijkt, zie je dat het hele proces bestaat uit kleine stapjes. En soms bestaat het proces uit een tijdje niets doen, met hele andere dingen bezig zijn… Net als de natuur in de winter.

Dan heb je gewoon even rust nodig, of focus op een ander onderwerp. Om daarna, als je inspiratie voelt om een stapje te maken, erachter te komen dat je op precies de juiste tijd precies de juiste actie hebt gedaan, zodat je precies de juiste weg bent ingeslagen om jouw verlangen te manifesteren!

Nu mijn vraag aan jou:

Welke verlangens heb jij op een gemakkelijke manier gemanifesteerd? Welke wensen heb je in je verleden gehad die je met gemak hebt verwezenlijkt?

Laat in het commentaarveld hieronder jouw succes-manifestaties achter. Zo kun je de andere lezers inspireren!!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comment Section

0 reacties op “Haast is meestal contra-productief!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.