Page content

article content

HET VERSCHIL tussen worstelen en geluk hebben.

Je kunt jouw kansen op geluk zelf in de hand hebben…

Het lijkt soms dat je niet kunt vatten waarom het sommige mensen altijd mee zit en anderen steeds maar aan het worstelen blijven. Ik heb dit fenomeen onderzocht en ben tot de conclusie gekomen dat je het wel kunt begrijpen…

Het verschil zit in hun denken. De manier waarop je denkt, je mindset, maakt het verschil in hoe je tegen dingen aankijkt.

Simpel gezegd:

  • negatieve mindset = veel kans op worsteling
  • positieve mindset = veel kans op geluk

Voorbeeld:

Stel je eens voor dat zich een kans voordoet. Die kans kan beide kanten opgaan: hij kan goed uitpakken en hij kan minder goed uitpakken.

Hoe mensen met een negatieve mindset tegen een kans aankijken:

Deze mensen laten kansen gemakkelijk weg glippen als ze zich voordoen. Ze vinden dat er altijd wel iets mis is met een kans: het is net niet de juiste tijd voor ze, ze hebben het net te druk met andere dingen, ze zijn druk met zaken die ze niet verder helpen, maar met zaken die ze op hetzelfde pad houden als waar ze al op zitten, ze wachten te lang en dan is de kans alweer verkeken, ze hebben vooroordelen tegen de persoon die ze de kans aanbiedt, etc, etc.

Want je kunt ALTIJD wel iets bedenken, een excuus bedenken waarom je een kans niet aangrijpt…

En als ze de kans wel aangrijpen hebben ze hun blik gericht op de problemen en minpunten van deze kans. Waardoor het niet gek is als ze het voortijdig opgeven…

Hoe mensen met een positieve mindset tegen een kans aankijken:

Wanneer deze mensen 4t9seen kans voorbij zien komen dan pakken ze hem met beide handen aan en gaan daarna pas kijken wat ze met deze kans kunnen. Zeker als kansen geen risico in zich hebben dan grijpen ze meteen zonder na te denken.

Deze mensen weten dat er voor elk probleem wel een oplossing is en zijn ervan overtuigd geraakt dat ze eventuele problemen wel kunnen oplossen…

Ze zien wat ze hebben aan de kans i.p.v. wat er mist aan de kans.

Het goede nieuws is: JE KUNT JE MINDSET VERANDEREN!

En het is echt niet zo moeilijk om van een negatieve  mindset naar een positieve mindset te groeien. Je moet alleen weten HOE en een tijdje de oefeningen die je daarbij helpen blijven doen.

Nu mijn vraag aan jou:

Welke kansen heb jij in je leven aan gegrepen die goed uitgepakt hebben?

Laat in het commentaarveld hieronder jouw succesverhalen achter! Zo kun je anderen inspireren om kansen aan te durven grijpen!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comment Section

0 reacties op “HET VERSCHIL tussen worstelen en geluk hebben.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.