Page content

Lang nadenken maakt niet succesvol.

article content

Lang nadenken maakt niet succesvol.

Keuzes zo snel mogelijk maken is een eigenschap van succesvolle mensen.

Velen van ons wachten met in actie te komen tot we absoluut zeker zijn van onze zaak, tot we zeker zijn dat we de juiste keuze maken.

Zelfs als er een MEGAkans langskomt zijn er mensen die eerst eens rustig gaan overdenken of het wel de juiste timing is, of alles aan de kans wel juist is…

De waarheid is dat er aan elke grote kans wel een kanttekening zit. Geen enkele kans is helemaal perfect. Ook kun je vaak de gevolgen van het aangrijpen van een kans niet helemaal overzien.

Heb jij moeite om snel in actie te komen?

Velen denken dat lang wikken en wegen over de mogelijke uitkomsten van een kans, lang wachten eer je een beslissing maakt, helpt om de juiste beslissing te maken. Dit blijkt niet juist te zijn. De snelle beslissers blijken namelijk veel succesvoller te zijn dan degenen die er lang over nadenken.

Hoe gaan succesvolle mensen om met kansen?

Uit onderzoek, gedaan door T. Harv Eker, een Amerikaanse trainer die mensen helpt om financiële vrijheid te krijgen, is er een groot verschil in hoe succesvolle mensen omgaan met kansen en hoe niet succesvolle mensen omgaan met kansen.

  • Succesvolle mensen grijpen eerst de kans en kijken vervolgens welke zaken er uitgezocht moeten worden of welke problemen er opgelost moeten worden. Succesvolle mensen gaan er vanuit dat ze voor elk probleem een oplossing kunnen vinden.

Mensen die niet succesvol zijn gaan ervan uit dat de problemen en uitdagingen die ze tegen zullen komen bij het aangaan van deze kans onoverkomelijk zijn. Niet-succesvolle mensen rennen vaak hard weg als een kans zich aandient. Is het dan vreemd dat ze niet succesvol zijn?

  • Succesvolle mensen hebben een hoge reactiesnelheid. Het blijkt dat succesvolle mensen veel sneller reageren dan niet-succesvolle mensen. Ik heb het gezien bij cliënten, de cliënten die snel in actie komen zijn zonder uitzondering succesvoller dan de cliënten die er lang over doen. Je kunt stellen: hoge reactiesnelheid = succes. Lang wachten met een plan ten uitvoer brengen, lang wikken en wegen eer je een kans grijpt… dit leidt tot minder succes.

Let wel: Ik ben er geen voorstander van dat je continu je mail checkt om maar snel te kunnen reageren. Dit leidt tot verlies van focus en kun je beter niet doen.

Aan alle mensen die heel vaak per dag hun mail checken: STOP DAARMEE!

Wat wel kan is dat je 2x per dag je mail checkt en ervoor zorgt dat je binnen 24 uur op mails reageert. Dan behoud je in de overige tijd je focus en werk je veel effectiever.

Hoe zorg jij ervoor dat je snel keuzes kunt maken?

Laat in het commentaarveld hieronder jouw inzichten wijsheid en ideeën achter.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Lang nadenken maakt niet succesvol.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.