Page content

Loopbaanbegeleiding 2

Werk dat leuk is, waarin jij goed presteert, waarin jij je natuurlijke talenten gebruikt en waarin jij je kan ontwikkelen, is dat wat je zoekt?


Wat houdt Loopbaanbegeleiding bij Mental Coach Amsterdam in?

1       Doel formuleren

Hoe ziet jouw ideale leven er uit? Wat ben jij, doe jij en heb jij in jouw ideale leven?

In de coaching is het belangrijk om een doel te formuleren. Waar wil jij naartoe werken? In die eerste stap vraag ik je om uit jouw realiteit te stappen en te fantaseren over wat jij werkelijk wilt. Durf jij te dromen?

Het formuleren van een uitdagend doel geeft je de drive die je nodig hebt om in actie te komen.

2.     Talentenonderzoek.

Wat zijn jouw talenten en wat kun je daarmee?

Zelfkennis is essentieel in het vinden van de juiste baan. Voor ons zelf is het vaak lastig om te zien welke talenten wij hebben, ze zijn zo eigen aan ons dat we ze als vanzelfsprekend nemen. Werken met je talenten is plezierig, in plaats van een noodzakelijk kwaad om geld te verdienen.

In dit onderdeel krijg je specifieke huiswerkopdrachten om erachter te komen wat jouw talenten zijn.

 3.     Wat houdt mij tegen om deze doelen te behalen?

Om leren gaan met angstgedachten zodat je toch in actie komt.

Ieder van ons heeft de neiging om in onze comfort-zone te blijven. Alles dat buiten onze comfort-zone ligt is nieuw en dus eng. Onze angstgedachten, die ons veilig willen houden, houden ons tegen om datgene te doen waar we echt gelukkig van worden: onszelf ten volle ontwikkelen.

Leer om je angstgedachten realistisch te bekijken en ze te ontkrachten, zodat je toch in actie komt.

 4.  Herconditioneren van niet-ondersteunende overtuigingen.

Bewustwording.

Bewust worden van de gedachten die jou tegen houden om jouw doel te bereiken. Je kunt ze dan herkennen en hun kracht ontnemen, zodat je toch in actie komt.

Begrijpen.

Hoe komt het dat ik niet de juiste acties uitvoer? Wanneer is ooit dat zaadje geplant in mijn conditionering en wat moet ik doen om dat onkruid eruit te halen?

Herconditioneren

Het onkruid (de niet-ondersteunende overtuiging) is nu z’n kracht aan het verliezen. Nu is het tijd om specifieke oefeningen te doen die jou leren om een gewenste, ondersteunende overtuiging aan te nemen die jou verder gaat helpen bij het behalen van jouw doel.

5.     Leren om jouw leven vorm te geven zoals jij het wilt.

Welke rol spelen jouw gedachten en emoties in het behalen van jouw resultaten?

Jouw denken en jouw gevoelens zijn het fundament voor jouw resultaten. In dit onderdeel leer je hoe je jouw denken en jouw emoties kunt veranderen zodat jouw resultaten zullen veranderen. Een focus op succes zorgt ervoor dat je meer successen zult behalen.

Coaching door Mental Coach Amsterdam is doelgericht en concreet. Je krijgt in de verschillende onderdelen van de coaching specifieke huiswerkopdrachten mee die ervoor zorgen dat jouw droombaan binnen handbereik komt.

Wil jij de loopbaanbegeleiding van Mental Coach Amsterdam een keer uitproberen? Dat kan. Je kunt via mentalcoachamsterdam@gmail.com of 06-55900888 een eerste gesprek aanvragen.

Comment Section

0 reacties op “Loopbaanbegeleiding 2

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.