Page content

article content

Moeiteloos werken of bloed zweet en tranen? Kies!

Hard werken daar kun je trots op zijn…. Maar is dat wat je werkelijk wilt?

Echt Nederlands om een hoog werkethos te hebben. Dat hebben we van onze ouders en onze omgeving zo geleerd.

Hard werken levert resultaten… toch?

Nou… dat is afhankelijk van wat je wilt.

Er is een wet, die altijd werkt: de Law of Attraction, door mij ook wel de Wet van Creatie genoemd. Net als de zwaartekracht werkt deze wet ALTIJD!

Deze wet zegt:

  • Gedachten leiden tot emoties.
  • Emoties leiden tot acties en gedrag
  • Acties en gedrag leiden tot je resultaat of realiteit.

En wanneer je de gedachte of overtuiging: “IK MOET HARD WERKEN OM RESULTATEN TE KRIJGEN!” denkt, dan zorg je ervoor dat jouw resultaat of realiteit je precies dat geeft: hard werken voor resultaten.

Maar wat nu als je op een relaxte, gemakkelijke manier die goede resultaten wilt krijgen?

Dan zul je een andere gedachte of overtuiging moeten krijgen!

Vorig jaar zomer was ik erg moe van het harde werken dat ik deed. Daarom had ik een goede reden om na de zomervakantie rustig aan te doen met werken. Ik werkte nog maar op halve kracht.

Ik deed alleen nog de taken waar ik inspiratie voor had. De rest deed ik niet…

En wat gebeurde: mijn resultaten gingen met sprongen vooruit! Door veel minder te doen!

Ik kwam erachter dat ik door veel minder te doen, door te doen waar ik zin in had, ik meer geld verdiende, betere gesprekken voerde, cliënten beter begeleidde en een betere ondernemer werd.

Ik snapte ineens de 80-20 regel:

Door 20% van je inspanningen Hard werkencreëer je 80% van je resultaat. Dat betekent dat 80% van je inspanningen de overige 20% aan resultaten levert.

Wanneer je je dus focust op die 20% die het meeste oplevert ben je al een heel eind.

Ook merkte ik dat wanneer ik de dingen deed waar ik inspiratie voor had de kwaliteit van mijn werk met sprongen vooruit ging. Wanneer ik mijn inspiratie volgde en alleen dingen deed waar ik zin in had, kreeg ik nog meer goede ideeen die me hielpen om mijn verlangens te bewerkstelligen.

Het pad van je inspiratie leidt naar het verwezenlijken van je dromen!

Misschien zeg je nu: “Mijn baas ziet me aankomen… Ik kan toch niet zeggen dat ik geen zin heb in deze taak?

Wat je wel kunt doen is de taak misschien aan een collega geven en zelf een taak van die collega overnemen waar je wel zin in hebt?

Je kunt ook een gesprek met je leidinggevende aangaan en vertellen bij welke taken jij het beste presteert zodat het handig is meer van die taken te doen.

En als dat niet gaat kun je het beste de taken doen die je die dag het meeste ziet zitten. Ook voor taken is een goede timing belangrijk.

Als je denkt dat alleen acties leiden tot een resultaat mis je het hele fundament van creatie.

Het fundament van creatie is nl. je gedachten en emoties. Probeer maar eens een huis te bouwen zonder fundament… De begane grond kun je nog wel bouwen, maar zodra je een 1e verdieping op dat huis wilt zetten dan krijg je een probleem. En veel mensen willen veel meer dan een begane grond level bouwen.

Ik neem aan dat jij ook meer wilt dan genoeg geld verdienen voor je vaste lasten en je leven uit kunnen zitten, het zgn. overleven.

Jouw humeur bepaalt hoe gemakkelijk je je resultaten boekt!

Ga maar na: wanneer jij je goed voelt doe je bepaalde taken met gemak. Diezelfde taken zijn erg lastig om goed te voltooien wanneer je je slecht of onzeker voelt. Logisch toch?

Dus… wil je met gemak en relaxed goede resultaten boeken of wil je dat met hard werken voor elkaar krijgen? Aan jou de keuze…

Wanneer je de Wet van Creatie beter begrijpt zwemmenen hem kunt inzetten, voelen je acties als met de stroom mee zwemmen. Alles gaat met gemak. Ideeën en mensen die je nodig hebt komen op het juiste tijdstip naar je toe.

Maar wanneer je tegen de Wet van Creatie in gaat, voelen je acties als tegen de stroom in zwemmen. Het kost veel energie, levert niet genoeg op voor de energie die je erin steekt en is vaak frustrerend. Terwijl het met gemak kan!

Nu mijn vraag aan jou:

Welke doelen of resultaten heb jij met gemak behaald? Dat kunnen ook kleine dingen zijn die als “toeval” op je pad zijn gekomen.

Deel in het commentaarveld hieronder jouw gemakkelijke successen! Zo inspireer je anderen om jouw voorbeeld te volgen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comment Section

2 reacties op “Moeiteloos werken of bloed zweet en tranen? Kies!


Door Miriam op 17 februari 2017

Ik merk, dat als ik me minder druk maak om het halen van targets, er elke keer wel weer iets gebeurt wat ik niet in de hand heb wat maakt dat ik de targets toch red… heel gek, bijv. nieuwe regels of ‘toevalligheden’ die op mn pad komen die mijn productiecijfers hoger maken zonder dat ik daar zelf iets actiefs in gedaan heb… gek maar waar!


Door Baukje Westerlaken op 19 februari 2017

Wat een mooi voorbeeld Miriam! Het grappige is dat je die ‘toevalligheden’ kunt beïnvloeden door je gedachten (overtuigingen) en je gevoel. Wanneer je je gaat focussen op alles wat er goed gaat gaat er steeds meer goed! Want waar je je op focust, groeit…

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.