Page content

Passend werk, 6 nadelen…

article content

Passend werk, 6 nadelen…

Passend werk, wie wil dat niet?

 

In het vorige artikel kon je lezen welke voordelen passend werk heeft. Meer energie, verbetering van je persoonlijke en professionele relaties, verhoging in je productiviteit, etc. Toch zijn er ook nadelen.

6 Nadelen van passend werk:

1 Passend werk daagt je uit.

Als je liever achterover wilt zitten, als je geen zin hebt in een uitdaging of om te groeien als mens, ga dan vooral niet zoeken naar een baan die jou op het lijf geschreven is. In mijn definitie van werk dat bij je past staat ook dat je in dat werk uitdagingen blijft tegenkomen. Groei en ontwikkeling maakt mensen gelukkig, dus is een uitdaging krijgen in je werk essentieel om werkgeluk te ervaren.

2 Je hebt meer energie en volharding nodig om een passende baan te vinden.

Wat ik aan begeleiding heb gekregen op het gebied van loopbaankeuze is het volgende: in mijn pubertijd werd er in mijn oor gefluisterd: “Kies jij maar wat je wilt worden.” Om zo’n belangrijke keuze te maken is er meer nodig dan natte vingerwerk. Als je nu die leuke baan nog niet hebt kan het betekenen dat je energie, tijd en misschien wel geld moet steken in het onderzoeken welk werk voor jou de beste keuze is.

3 Je zult niet meer bij de meerderheid horen van mensen die ontevreden zijn met het werk dat ze doen. 

Meelopen of tegen de stroom in?

Blijkt dat 70% van de mensen van licht ontevreden tot diep depressief is over het werk dat ze doen. Als jij niet meer bij die meerderheid hoort zul je bij een minderheid horen. Sommigen onder ons vinden dat een ongemakkelijk gevoel. Hoe is dat voor jou?

4 Er zal over je gepraat worden omdat je opvalt.

Omdat de meerderheid het niet naar z’n zin heeft met het werk dat ze doen zul je opvallen. Bovendien is de kans dat je succesvol bent in een passende baan veel groter dan dat je werk doet dat minder goed bij je past. Heb je er moeite mee als je opvalt? Wil je niet graag succesvol zijn? Zoek dan een baan die niet zo goed past, dan ben je verzekerd van middelmatigheid.

5 Je moet jezelf vaak tegenhouden om tegen je vrienden te vertellen hoe leuk jouw werk is.

Ik weet natuurlijk niet wat voor werk jouw vrienden hebben, maar de kans is groot dat ze bij de meerderheid horen die werk hebben dat hen niet op het lijf geschreven is. Als jij dat passende werk wel hebt zul je jouw enthousiasme voor je werk af en toe voor je moeten houden om niet als vervelend te worden ervaren.

6 Met passend werk zul je veel minder reden tot klagen hebben.

Klagen is voor veel mensen de favoriete tijdsbesteding. Als dit voor jou ook zo is kun je beter werk doen dat niet zo goed bij je past. Anders hou je minder over om over te klagen.

Wat doe jij nu dat je uitdaagt? Welke motivatie gebruik jij om in actie te komen?

Plaats jouw wijsheid, inzichten en ideeën in het commentaarveld hieronder.

 

Comment Section

0 reacties op “Passend werk, 6 nadelen…

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.