Page content

Solliciteren: de 10 geboden.

article content

Solliciteren: de 10 geboden.

Solliciteren, zorg dat je de regels kent voor meer kans op een baan.

Solliciteren doen we steeds vaker en steeds vaker worden we afgewezen. Omdat open sollicitaties een grotere kans (47% kans op succes, R. N. Bolles 2013) op een baan geven dan het reageren op een online vacature (4-10% succes) in dit artikel de 10 geboden voor het doen van open sollicitaties.

De meeste geboden gelden ook voor sollicitatieprocedures n.a.v. een vacature. Open sollicitaties zijn, indien je de juiste wegen bewandelt en het op een juiste manier voorbereidt, een effectieve manier om een baan te vinden die bij jou past.

Voordat je gaat solliciteren wil ik je aanraden een grondige voorbereiding te doen, dat betekent dat je duidelijkheid hebt over:

  1. Jouw talenten
  2. Jouw passie(s) of interesses
  3. Jouw kennis
  4. Jouw favoriete collega’s
  5. Duidelijkheid over de werkcondities die je zoekt
  6. Welk salaris en welke positie jij zoekt
  7. Jouw doel in het leven (missie)

Als je deze geboden opvolgt (en een grondige voorbereiding hebt gedaan) heb je significant meer kans om een baan te vinden die bij je past.

De 10 geboden voor (open) sollicitaties.

Gebod 1

Solliciteer vooral bij kleine organisaties, met 20 of minder werknemers. Uit onderzoek blijkt dat deze kleine bedrijven verantwoordelijk zijn voor 2/3 van het totaal aantal nieuwe banen.

Gebod 2

Als je op zoek bent naar bedrijven om een open sollicitatie naartoe te sturen (jawel, dat werkt zeker!), dan heb je de hulp nodig van 80 mensen uit je netwerk, zo is gebleken uit onderzoek. Voordat je deze mensen benadert is het verstandig om eerst te onderzoeken wat voor baan bij wat voor bedrijf je zoekt. Op die manier kun je je netwerk veel efficiënter vragen om hulp bij dat zoeken.

Gebod 3

Als je weet bij welk bedrijf je een baan zoekt, kijk dan of je iemand kent bij dat bedrijf en vraag die persoon of zecoaching-puzzel-oranje een gesprek voor je kunnen regelen bij degene die gaat over het aannemen van nieuwe mensen. Kijk ook of die persoon jou wil aanbevelen. Als je niemand kent bij het betreffende bedrijf, gebruik dan LinkedIn om te kijken of je misschien iemand in jouw netwerk hebt die weer iemand kent bij dit bedrijf. Gebruik maken van zo’n “brug”-persoon, iemand die je kan aanbevelen bij de juiste persoon, is zeer effectief als het gaat om je kansen op een baan te vergroten.

Gebod 4

Doe grondig onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Gebruik het internet, of kijk of je iemand in je netwerk hebt die bij dit bedrijf werkt, of iemand die mensen kent die bij dit bedrijf werken. Zeg deze mensen dat je op zoek bent naar informatie over het betreffende bedrijf om te kijken of je daar wilt werken. Het is gebleken dat een grondig onderzoek naar het bedrijf je significant meer kansen geeft in een sollicitatieprocedure.

Gebod 5

Bereid vragen voor die je hebt voor de werkgever. Na een grondig onderzoek (zie gebod 4) kun je met goede vragen komen. Grondige voorbereiding en inhoudelijk goede vragen maken altijd een zeer goede indruk in een sollicitatiegesprek.

Gebod 6

Als jij de initiator bent van het gesprek (bij een open sollicitatie) vraag de persoon in kwestie om 20 minuten van hun tijd. Zorg ervoor dat je je hieraan houdt! Kijk op je horloge zodat je niet over de tijd heen gaat. Alleen als ze je smeken om langer te blijven doe je dat, anders niet. Als je strikt omgaat met deze regel zal je opnieuw een goede indruk maken.

Gebod 7coaching-Zandloper

Als je in het gesprek een van hun vragen beantwoord, gebruik dan tussen de 20 seconden en 2 minuten tijd voor het antwoord. Wederom is uit onderzoek gebleken dan mensen die zich hieraan houden, de gesprekspartner het gevoel geven goede communicatieve vaardigheden te bezitten. Ze zijn niet te lang maar ook niet te kort aan het woord.

Gebod 8

Ga het sollicitatiegesprek in als gelijkwaardige gesprekspartner. Veel mensen gaan het gesprek in als een bedelaar die bedelt om een baan. Dit blijkt een verkeerde instelling te zijn. Het is veel beter om het gesprek in te gaan als onderzoeker. Jij onderzoekt of het betreffende bedrijf een bedrijf is waar jij voor wilt werken. Deze instelling zorgt ervoor dat je heel anders overkomt.

Gebod 9

Vraag aan het einde van het gesprek of ze je de baan willen aanbieden, of je nu al een 2e gesprek in kunt plannen (alleen indien jij werkelijk deze baan wilt). Veel mensen laten dit open en dan ligt de bal bij hen. Deze vraag maakt aan hen duidelijk dat jij graag wilt. De salarisonderhandelingen doe je pas nadat je van hen een positief antwoord hebt gekregen.

Gebod 10

Schrijf een bedankbriefje, of -mailtje na het gesprek en verstuur dit binnen 1 dag na het gesprek. Stuur dit aan de persoon die je gesproken hebt en houd het kort. Je kunt kort vermelden wat je fijn vond aan het gesprek en dat je snel iets hoopt te horen.

Je ziet, er zijn een aantal stappen te nemen om succesvol te solliciteren. Sommigen vragen tijd (zoals de voorbereiding en het onderzoek) anderen hoef je alleen uit te voeren.

De tijdsinvestering die jij maakt door een grondig onderzoek te doen en je netwerk de benodigde vragen te stellen zal zich zeker uitbetalen in meer succes. De mensen die deze tijd niet investeren zullen eenvoudigweg minder goed overkomen tijdens sollicitatiegesprekken.

Uit ervaring weet ik dat niet veel mensen deze investering doen, dus als jij het wel doet zul je al snel met kop en schouders boven de rest uitsteken.

Doe jij open sollicitaties? En hoe bereid jij je voor?

Plaats jouw wijsheid, inzichten en ideeën in het commentaarveld hieronder.

Comment Section

1 reactie op “Solliciteren: de 10 geboden.


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.