Page content

article content

Solliciteren op een online vacature? 4 tot 10% kans op succes…

Solliciteren op een online vacature levert voor slechts 4 tot 10% van de mensen tot succes.

Solliciteren kun je op allerlei manieren. Belangrijk daarbij is dat je bekijkt welke manier het beste werkt.

Uit onderzoek (bron: R. N. Bolles 2013) blijkt dat het succespercentage behoorlijk laag is als je probeert om via de vacaturesites online een baan te vinden.

Het blijkt (bron: Tomas de Groot van het UWV) dat 70 % van de vacatures “via via bekend” wordt. Toch zie ik in mijn praktijk dat het merendeel van de werkzoekenden nog steeds via online vacatures aan een baan probeert te komen.

Gevolg: veel onzekerheid, verlies van motivatie en steeds minder in actie komen.

Wat zijn betere manieren om te solliciteren?

Het magische antwoord is NETWERKEN!

Netwerken, wat je wel en niet moet doen.

NIET:

  • Zo veel mogelijk kaartjes uitdelen. Veel mensen gaan netwerken en denken dat ze zo veel mogelijk kaartjes moeten uitdelen. Als mensen dat bij mij doen gooi ik het kaartje meteen weg. Ik weet niet wie deze mensen zijn.
  • Bij een netwerkbijeenkomst alleen over jezelf praten. Je kent vast wel de verkooptelefoontjes die sommige bedrijven doen, de zgn. “cold calls”. Als je alleen bezig bent jezelf te profileren, vertelt wat je allemaal kunt maar geen echt gesprek aangaat, dan krijg je van mensen de reactie die die cold calls ook hebben: binnen een paar seconden wil je er vanaf!

WEL:

  • Vragen stellen aan de ander. Door vragen te stellen aan de ander kom je erachter wat die ander voor jou zou kunnen betekenen of wat jij kunt betekenen voor die ander. In verkopen (in dit geval van jezelf) geldt de regel dat de verkoper die alleen bezig is om zijn product of dienst te profileren veel minder verkoopt dan de verkopen die zich opstelt als consultant. Een consultant stelt vragen en helpt de ander om een keuze te maken, om een probleem op te lossen.
  • Eerst geven. Door vragen te stellen en zo duidelijk te krijgen wat de ander nodig heeft kun je van betekenis zijn voor de ander. Daardoor stijgt jouw waarde en bovendien blijf je dan veel langer hangen in het geheugen van de ander.

33% kans op succes: Via vrienden en familie vragen naar vacatures. coaching-rode draad-ok

Vraag deze mensen 1 simpele vraag: Zijn er vacatures open in het bedrijf waar je werkt of ergens anders? Hoe gek het misschien ook lijkt, maar met deze methode heb je dus 3 tot 8 keer meer kans om een baan te vinden dan als je alleen maar reageert op online vacatures.

47% kans op succes: Bij bedrijven of werkgevers langsgaan die je interesseren, onafhankelijk van het feit of ze een vacature hebben of niet.

Dit werkt het beste bij kleine bedrijven of werkgevers, tot 25 man personeel. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt vragen. Zorg ervoor dat je jezelf goed kunt presenteren.

Zo zie je maar: De brutalen hebben de halve wereld.

Het komt veel aan op durf. Als je op een “veilige ” manier aan een baan wilt komen zul je veel geduld moeten hebben en goed tegen afwijzing moeten kunnen. Helaas raken veel mensen behoorlijk van slag als ze veel afwijzingen krijgen. Bovendien gaan ze dan geloven dat er iets mis is met ze en ze verliezen de moed om door te gaan.

Heb jij tips om beter te netwerken?

Plaats jouw wijsheid, inzichten en ideeën in het commentaarveld hieronder.

Comment Section

0 reacties op “Solliciteren op een online vacature? 4 tot 10% kans op succes…

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.