Page content

Succesvol solliciteren tijdens de crisis, 5 tips

article content

Succesvol solliciteren tijdens de crisis, 5 tips

Succesvol solliciteren tijdens de crisis, hoe doe je dat?

Solliciteren is een stressvolle aangelegenheid. Als je steeds maar afgewezen wordt groeit de stress en kun je denken: “Dit lukt nooit!”

Veel mensen denken dat je tijdens de crisis moet kiezen voor zekerheid. Logisch zou je zeggen. Maar de crisis zit vol mogelijkheden. Juist tijdens een crisis stikt het van de mogelijkheden doordat er veel veranderingen zijn. Er zijn nog steeds mensen die succesvol zijn in het solliciteren. In dit artikel laat ik je zien waar je op kunt letten en wat je kunt doen.

5 tips voor succesvol solliciteren tijdens de crisis

Tip 1 Denk in mogelijkheden.

De crisis is een combinatie van gevaar + mogelijkheden. Richt je op de mogelijkheden die er zijn tijdens deze crisis. Tijdens deze crisis gelden er andere regels dan hiervoor. Een voorbeeld is dat netwerken nu veel beter werkt om een nieuwe baan te vinden dan het schrijven van een sollicitatiebrief n.a.v. een online vacature.

Als jij je richt op de mogelijkheden ga je aan de slag met netwerken, en netwerken kun je overal doen. Je hebt geen idee hoeveel mensen er aan een nieuwe baan krijgen door op een feestje aan hun gesprekspartner te vertellen wat ze zoeken. En dat is nog maar een simpel voorbeeld.

Wet van creatie zegt: Waar je je op focust dat groeit.

Als jij je focust op de gevaren en alles dat er mis kan gaan dan zullen jouw mogelijkheden niet groeien. Leer om mogelijkheden te ontdekken daar waar anderen stoppen. Leer jezelf kwalitatief goede vragen te stellen zodat je verder komt.

Tip 2 Eerst geven.

In deze crisis is het belangrijk om eerst te geven. Ook bij sollicitaties kun je dat toepassen. Bedrijven geven ook eerst van alles weg, laten je producten uitproberen voordat ze je vragen om te gaan kopen. Heb je er wel eens aan gedacht om een werkgever waar je graag voor wilt werken een week van jouw tijd te geven? Zodat hij je uit kan proberen en kan ondervinden wat jouw bijdrage kan zijn voor zijn bedrijf?

Voorbeeld van hoe het werkt: Een cliënte van me heeft het uitgeprobeerd. Ze wilde bij een juwelier werken maar had dat nog nooit gedaan. Ze bood aan om een paar dagen gratis te helpen bij de grote Kerstdrukte. Het verbaasde mij niet dat zij de baan kreeg ook al waren er anderen met veel meer ervaring in het juweliersvak.

Tip 3 Loop niet met de massa mee.

De meeste mensen kijken wat de kudde doet om te bepalen op welke manieren ze gaan solliciteren.

mental-coach015Maar als ik kijk wat het resultaat is van de strategie die het merendeel hanteert (een vacature vinden op Monsterboard en een sollicitatiebrief schrijven), dan is het merendeel van die mensen niet succesvol met deze strategie.

Natuurlijk kun je deze strategie inzetten, maar ik adviseer om ook andere strategieën te bedenken om de aandacht van werkgevers te krijgen. Ik heb meermaals met cliënten mee gemaakt dat als ze het gesprek aangingen met een werkgever waar ze graag voor wilden werken, om hun interesse te tonen en hun input te geven, dat ze daarna een baan aangeboden kregen.

Want: Als jij strategieën gebruikt die de massa niet gebruikt, krijg je resultaten die de massa niet krijgt! En de resultaten die de massa boekt is afwijzing op afwijzing. Dus, boor je creativiteit aan, bedenk acties die anderen niet doen (brutalen hebben de halve wereld), overwin je angst om anders te zijn en afgewezen te worden en kom in actie!

Tip 4 Overwin je angst voor afwijzing.

Veel mensen komen niet in actie uit angst om afgewezen te worden. Zij denken dat afwijzing iets zegt over wat zij waard zijn. Succesvolle mensen hebben daar veel minder last van. Je zult denken: “Ja maar, zij zijn toch al succesvol, daarom hebben ze daar niet zo veel last van.” Maar ik denk dat het net andersom is. Succesvolle mensen vatten afwijzing niet persoonlijk op en daarom zijn ze succesvol.

Tip 5 Houd je niet te veel bezig met de crisis.

Doordat mensen er steeds maar over praten en allerlei nieuws zien over de crisis wordt hun angst om hun zekerheden te verliezen steeds groter. En angst is een slechte raadgever. Angst en onzekerheid houdt je tegen om in actie te komen. Angst houdt je ook tegen om een kans te grijpen als die langs komt.

Wat doe jij om aan een nieuwe baan te komen?

Plaats jouw wijsheid, inzichten en ideeën in het commentaarveld hieronder.

Comment Section

0 reacties op “Succesvol solliciteren tijdens de crisis, 5 tips

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.