Page content

Weet jij niet wat je echt wilt?

article content

Weet jij niet wat je echt wilt?

Weten wat je wilt is essentieel om te krijgen wat je wilt…

De belangrijkste vraag waar cliënten mee komen is dat ze ander werk willen maar niet weten wat ze willen. En als ik mensen om me heen vraag: “Waar wil jij over 5 jaar staan? Hoe wil je dat je leven er dan uitziet?” Dan weten ook maar weinigen daarop te antwoorden.

Hoe komt het dat jij niet weet wat je wilt en hoe kun je erachter komen wat je wel wilt?

Wat wilde jij als kind?

Kinderen weten vaak precies wat ze willen. Mensen die als volwassene niet meer weten wat ze willen hebben het lastig. Ze kunnen weinig richting geven aan hun leven of werk. Vaak hebben ze geleerd zich te richten op anderen.

Ze hebben geleerd om wat anderen willen belangrijker te vinden dan wat ze zelf willen. Als je dat hebt geleerd dan heb je ook geleerd dat wat anderen willen belangrijker is dan wat jij wilt. Op die manier ben je het contact kwijt geraakt met jouw eigen wensen en verlangens.

Ik hoor mensen in eerste instantie vaak zeggen dat ze gewoon niet weten wat ze willen en dat nooit geweten hebben. Alsof het niet weten bij hun karakter hoort. Dit is niet waar.

Als je niet meer weet wat je wilt, heb je afgeleerd te weten wat je wilt.

Weten wat je wilt is echter zeer belangrijk in ieders leven. Als je niet weet wat je wilt kun je geen richting geven aan je leven en leef je dus per ongeluk.

Ik weet uit eigen ervaring dat, ook al weet je nu niet wat je wilt, je er zeker achter kunt komen wat je dromen en passies zijn.

Kies jij voor een leven dat je per ongeluk leeft? Of kies je voor een leven dat je ten volle leeft, een leven waarin je jouw talenten inzet om te doen wat jij belangrijk vindt?

Het kan zijn dat je denkt: “Maar ik weet het echt niet en ik weet niet waar te beginnen!”

Je kunt nu beginnen met het bekijken van onderstaande video.

Deze professor die nog 3 tot 6 maanden te leven heeft geeft hier zijn laatste lezing. Hij praat over passie en over je dromen waarmaken.

Neem de tijd om dit te kijken (het duurt 1 uur en 17 minuten…) want deze lezing is heel erg de moeite waard.

Randy Pausch is erg onderhoudend, allerminst saai, erg grappig en hij heeft als stervende man veel te zeggen over passie en dromen. Kijk een keer geen tv, klik op de link en kijk dit!!!

[youtube]http://youtu.be/ji5_MqicxSo[/youtube]

Weet jij wat de volgende stap is om erachter te komen wat jij wilt?

Deel in het commentaarveld hieronder jouw inzichten, wijsheid en ideeën.

Comment Section

2 reacties op “Weet jij niet wat je echt wilt?


Door Peter Zwart op 24 juni 2019

Goedenavond,
Ik keek tot ruim een half uur en het enige wat ik zag is een heel slim mannetje binnen een bepaalde sector en met overdreven humor. Het kwam op mij over als het feit dat ik tegen mijn vriendin zeg dat de serie Breaking Bad echt diepgang heeft terwijl blijkt dat ze daar helemaal niet naar zoekt.

Sorry. Ik had jouw blog gelezen en was geïnteresseerd. Misschien te vroeg gestopt maar had er werkelijk waar helemaal niks mee.
Ik geloof wel dat jouw intenties goed zijn. Dat gezegd hebbende.
Vriendelijke groet,

Peter Zwart


Door Baukje Westerlaken op 8 juli 2019

Hallo Peter,
Dank je voor je feedback. Jammer dat de video je niet de antwoorden gaf die je zocht. Kun je me vertellen wat je zoekt?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.