Page content

Wil jij op maandag vrolijk naar je werk?

article content

Wil jij op maandag vrolijk naar je werk?

Sleep jij jezelf op maandag naar je werk? Ben je op donderdag al blij dat het weekend er aan komt?

Dan ben jij op je werk verkeerd bezig! Vroeger was werk een noodzakelijk kwaad, iets dat je moest doen om te overleven, om brood op de plank te krijgen.

Tegenwoordig is werk een manier om jezelf tot uiting te brengen of om een bijdrage te doen in een veld dat jij uitermate belangrijk vindt.

Wat zijn de redenen dat jij geen plezier hebt in je werk?

 •  Je bent niet bezig met je natuurlijke talenten. Als jij in je werk teveel dingen moet doen waar je echt niet goed in bent, is je werk al gauw niet leuk. Want, bezig zijn met je natuurlijke talenten is voor iedereen leuk!
 • Je zet jouw talenten in op een gebied dat je niet interesseert. Ook al ben je in dit geval bezig met jouw natuurlijke talenten, als je die talenten inzet in een bedrijf waarvan het product of dienst je koud laat dan nog geeft jouw werk je geen voldoening.
 • De bedrijfscultuur past niet bij jou. Ook al zet je jouw talenten in op een gebied dat belangrijk is voor jou, als de bedrijfscultuur bijvoorbeeld formeel is en jij bent dat niet, dan kun je op maandag nog steeds opzien tegen de werkweek.
 • Jij hebt moeite met het aangeven van grenzen. Het moeilijk kunnen aangeven van grenzen maakt elk werk ongemakkelijk en daardoor niet leuk.
 • Je hebt een conflict met jouw leidinggevende. Conflicten die niet opgelost worden kunnen voor veel stress zorgen en verminderen het plezier in je werk aanzienlijk.
 • Je hebt angst voor verandering. Door deze angst blijf je zitten terwijl het tijd is om te veranderen. Veel mensen hebben last van deze angst zonder het te weten.

Het is belangrijk om te bepalen wat de reden is dat jij geen plezier hebt in je werk zodat je gericht kunt gaan zoeken naar een oplossing.

Blijven klagen helpt niets!

Veel mensen gaan klagen als ze ontevreden zijn, maar klagen heeft nog nooit iemand verder geholpen. Sterker nog, klagen geeft je een rotgevoel en dat helpt je niet om het probleem op te lossen.

Klagen houdt jou precies in die positie waar je uit wilt, dus stop met klagen!

Wat dan?

Stel jezelf kwalitatief goede vragen waardoor je oplossingen kunt vinden voor je problemen.

Kwalitatief goede vragen zijn vragen die leiden naar een oplossing of een mogelijkheid.

Voorbeelden van kwalitatief goede vragen:coach-ja-nee

 • Wat wil ik echt?
 • Hoe kan ik dat bereiken?
 • Wat heb ik nodig om een verandering in te zetten?
 • Aan wie kan ik hulp vragen?
 • Wat voor hulp heb ik nodig?
 • Wie heeft dit al gedaan? Kan die persoon me helpen?

Als je deze vragen hebt beantwoord heb je een begin gemaakt met anders tegen de situatie aan te kijken. Een ander perspectief is nodig om nieuwe mogelijkheden te zien. 

Wat heb jij gedaan om op maandag vrolijk naar je werk te kunnen?

Deel in het commentaarveld hieronder jouw inzichten, wijsheid en ideeën.

Comment Section

0 reacties op “Wil jij op maandag vrolijk naar je werk?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.